Årets Kulturpris 2017

Fredag d. 19. januar blev KLIMA og Skammerens Datter hædret med ÅRETS KULTURPRIS 2018 ved Ballerup Kommunes Nytårsfest. Vi er så glade og stolte - især over de flotte ord, som Charlotte Holtermann, ny formand for Kultur- og Fritidsudvalget, leverede. I får hendes tale hér i forkortet udgave.

Selvom KLIMA har været aktiv i mange år og har mange opsætninger bag sig, så uddeles Kulturprisen egentlig på baggrund af jeres engagement i Skammerfestivalen, som er forløbet omkring forestillingen Skammerens Datter. Festivalen blev skabt i samarbejde med Ballerup bibliotekerne, skoletjenesten i Pederstrup, Ballerup museum og Centret for skoler, institutioner og kultur.

KLIMA har været drivkraften bag festivalen, og I har lagt en masse frivillige timer i projektet. Særligt jer 2, Maria og Morten, har i jeres fritid ageret primus motor i planlægning af festivalen i samarbejde med repræsentanter fra kommunen.

Alle i KLIMA har været med til at afvikle arrangementer i praksis og har skabt en række kulturelle oplevelser for byens borgere og ikke mindst for ALLE skolebørn på mellemtrinnet. Jeres engagement har ikke kun omfattet opførelse af den fantastiske musical i Baltoppen LIVE, med jeres skuespiller har deltaget i mange flere elementer af hele festivalen.

Under skammerfestivalen har KLIMAS skuespillere bl.a. været med til at løfte Skoletjenesten Pederstrups middelalderforløb i Måløv og Skovlunde, hvor 18 klasser fik glæde af en anerledes historieundervisning. I har arrangeret skolekoncerter med højdepunkter fra forestillingen på ALLE kommuneskoler. I har sikret 3000 børn en storslået oplevelse her i Baltoppen LIVE, og især min datter var meget begejstret for jeres oplevelse.

KLIMAS store skuespiller-ensemble akkompagneret af middelalderorkestret GNY, leverede 18 fantastiske forestillinger, hvilket er mere end I nogensinde har gjort før. I har været deltagende i en stor udstilling på Ballerup bibliotek, hvor KLIMAS B&U afdeling brugte flere søndage i sommerferien på at udforme udstillingens hovedattraktion: en kæmpemæssig pap-maché drage til stor glæde for alle de børn, der besøgte biblioteket. 
I har åbnet op for jeres prøver og inviteret kommunens borgere indenfor til en ganske særlig aften, og hvor den store drage fra Østre Gasværk teater tog sine første skridt her i Baltoppen LIVE.

I et tæt samarbejde med Ballerup kommune, så sikrede KLIMA, at forfatteren Lene Kaaberbøl, som har skrevet Skammerens datter, kom til Ballerup og holdt et oplæg for 100-vis af skolebørn om sit virke som en af Danmarks største børnelitterære forfattere. 
Det er også værd at nævne, at KLIMA er det første amatør-teater gruppe, der har fået rettighederne til at opføre musicalen Skammerens Datter af Høg, Aagaard og Svanekier efter Lene Kaaberbøls roman. Jeg vil slutte med at ønske jer et stort tillykke med prisen. Den er velfortjent, og jeg vil ønske jer alt godt fremover med alle jeres næste forestillinger, som vi er mange her i salen, der glæder os til.