Sikke nogle fantastiske dage!

Idag er det mandag og vi har holdt en velfortjent fridag fra Klokkeren fra Notre Dame. Mange af os har været på arbejde, men de fleste vil nok give mig ret i, at det har været svært at få udrettet noget fornuftigt -  Hovedet har nemlig været fuld af tanker om Klokkeren.  Lørdag havde vi premiere, med alt hvad man kan forvente af nerver og usikkerhed: ”kan jeg nu huske alle replikker, sange, kor, scenegang, kulisseskift, kostumeskift... og så videre”.  Ja! Det gik faktisk rigtig fint og alle kom godt igennem premieren og kunne ånde lettet op og nyde den velfortjente ros og de anerkendende ord fra et begejstret publikum.
 
Søndag forventede vi en flad 2. forestiliing, sådan som forestilling nummer 2 nu plejer at være. Men det skulle vise sig ikke at blive tilfældet med Klokkeren. En halv time før forestillingen kom Maria Kragh, Instruktøren, op i omklædningsrummet og overbragte os nyheden om, at selveste Sebastian var dukket op for at se forestillingen. Her stod vi så med nyheden om, at forfatteren til musicaludgaven af historien om vanskabningen i klokketårnet, ville være tilstede i salen.  Sommerfuglene i maven begyndte at flakse lidt voldsommere og nerverne kom pludselig lidt længere ud på tøjet.
 
Tæppet gik og Klima spillede sig igennem en helt forrygende forestilling, der på ingen måde virkede flad og anden-forestillings-agtig. Tre timer senere sad vi i salen med en bevæget Sebastian, der var fuld af rosende ord til hele holdet, instruktøren og selvfølgelig Klimas egen Esmeralda, Lisa Sahl. Der er vist ikke noget at sige til, at vi er pavestolte og fulde af beundring over, at Sebastian valgte at komme og se vores opsætning. Det er en oplevelse, som vil sidde i os for altid og måske en  del af grunden til, at det har været så svært at koncentrere sig om andre ting end Klima, her på en kedelig mandag.
 
En kollega spurgte mig idag, hvad der får folk til at lave det vi gør, uden at få løn for det og ganske frivilligt. Jeg svarede ham: ”fordi vi ikke kan lade være!” Jeg ELSKER mit teater og alle de skønne Klima´er og weekendens oplevelse var et kæmpe kick. Glæder mig til, at spille resten af forestillingerne med de skønneste mennesker jeg kender.